Author: Theogr ο κηπουρός
•7/06/2008 10:30:00 μ.μ.
Καλησπέρα. Λοιπόν πραγματικά έχω γίνει έξαλλος. Αυτό που νόμιζα πως ηταν πατάτα δικια μου αποδεικνύεται πως είναι μια χιονοστιβάδα κλεισίματος blog. Προς το παρόν θύματα εκτός από μένα έχουν πέσει
Η γλαρένια (ΑΣΠΑΣΤΌΣ),
ο doctor,
ο asteroid ( ο οποίος δεν είχε καθόλου widget στο blog του)
sevarose

Δεν ξέρω τι σκατά κάνουν στο Google άλλα τώρα που το ανακαλύψαμε, κάποιοι με σκληρό τρόπο, νομίζω ότι πρέπει να αντιδράσουμε. Και όχι δεν το λέω επειδή την πάτησα. Για μένα είναι λίγη δουλειά παραπάνω, να μεταφέρω δηλ. τα link και να βάλω κάποια widget. Αν συνεχιστεί όμως αυτό κάνεις δεν ξέρει τι του μέλλει να ξημερώσει. Διάβασα ότι φταίνε κάποια widget που έχουμε βάλει. Έλα όμως που έκλεισαν blog και ΧΩΡΙΣ αυτά!! Και στην τελική αν είναι έτσι γιατί δεν έστειλαν ένα email να μας προειδοποιήσουν; Κλείνεις ένα blog επειδή μπορείς να το κάνεις; Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει η τι πρέπει να κάνουμε. Αν μάθετε για blog πού έχουν κλείσει η αν έχουν κλείσει και το δικό σας γράψτε μου το να το προσθέσουμε στην λίστα. Και επίσης προτάσεις για το τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει. Αν και νομίζω ότι η επιλογή της συγκεκριμένης εποχής δεν είναι τυχαία. Ας ελπίσουμε να είναι κάτι παροδικό. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Theogr. ( Τι θυμήθηκα τώρα)
Υ.Γ. Το δαμάσκηνο έχει μια
ανάρτηση που αναφέρεται στο σχετικό θέμα. Υπάρχει επίσης η υποψία κάποιος να έχει πατήσει διαδοχικά κατά λάθος το κουμπί επισήμανση ιστιολογίου. Αλλά αν είναι έτσι αυτή οι μλακς δεν ελέγχουν τι στο #$%^$ γίνεται; (Φτου χαλάστηκα βραδιάτικα)

U P D A T E 19/7

Άλλο ένα κλειστό blog

http://attackthem.blogspot.com/

|
This entry was posted on 7/06/2008 10:30:00 μ.μ. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

15 Nεα λουλουδάκια:

On 7 Ιουλίου 2008 στις 12:21 π.μ. , ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλώς σε βρίσκω!!!

Δυο χρόνια που ...αλωνίζω στο blog-ο-χώρο δε έχω συναντήσει παρόμοια κατάσταση.
Και αυτός ο κάποιος...τώρα θυμήθηκε να "χτυπήσει";
Κάτι άλλο παίζει, που στους δαιδαλώδεις τούτους e-διαδρόμους είναι σα να γυρεύουμε ψύλλο σ' άχυρα....

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 9:49 π.μ. , Cookie είπε...

Theo,

Νομίζω πως κάποιος πρέπει να γράψει στους ανθρώπους που έχουν τον Blogger (κατά προτίμηση κάποιος που το έχουν κλείσει το ιστολόγιο) και να τους ρωτήσει ευγενικά περί τίνος πρόκειται. Έτσι κάνοντας εικασίες μπορούν να κλείσουν κι άλλα πολλά blog. Και αν σου πουν όπως της Γλαρένιας πως βρήκαν Τρώες ή άλλους ιούς, ζήτα τους το report από το σκανάρισμα της σελίδας σου.

Αυτή η πρότασή μου, ας πουν και οι υπόλοιποι τι νομίζουν.

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 11:52 π.μ. , ATHENA είπε...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ YELLAS ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΘΕΛΑ ΤΗΣ ΣΠΕΡΝΕΙ TROJANS

ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΚΙ ΕΔΩ ΤΟ ΡΑΠΟΡΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ


Safe Browsing
Diagnostic page for aster-oid.blogspot.com/

What is the current listing status for aster-oid.blogspot.com/?

Site is listed as suspicious - visiting this web site may harm your computer.

Part of this site was listed for suspicious activity 1 time(s) over the past 90 days.

What happened when Google visited this site?

Of the 39 pages we tested on the site over the past 90 days, 10 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 07/06/2008, and the last time suspicious content was found on this site was on 06/28/2008.

Malicious software includes 10 trojan(s). Successful infection resulted in an average of 14 new processes on the target machine.

Malicious software is hosted on 13 domain(s), including neiron2008.com, jezl0.com, 1-2times.com.

4 domain(s) appear to be functioning as intermediaries for distributing malware to visitors of this site, including yellas.gr, trafagon.cn, countermediagroup.com.

Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware?

Over the past 90 days, aster-oid.blogspot.com/ did not appear to function as an intermediary for the infection of any sites.

Has this site hosted malware?

No, this site has not hosted malicious software over the past 90 days.

How did this happen?

In some cases, third parties can add malicious code to legitimate sites, which would cause us to show the warning message.

Next steps:

* Return to the previous page.
* If you are the owner of this web site, you can request a review of your site using Google Webmaster Tools. More information about the review process is available in Google's Webmaster Help Center.

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 3:52 μ.μ. , kwstask είπε...

Kαλησπερα.Αν δεις στο μπλογκ της Γλαρενιας υπαρχει κι αλλο κρουσμα.... Ειναι το http://sevarose.blogspot.co Eδω κατι δεν παει καλα.Καποιοι μας κλεινουν τα μπλογκ μας...Το θεμα βρωμαει....Αthena εχεις σκεφτει το ενδεχομενο καποιος η καποιοι να εριξαν επιτηδες το troyan στην Γελλας(Aν πραγματι φταιει η σελιδα της γελλας,γιατι εχω και εγω banner της στο μπλογκ αλλα προς το παρον το μπλογκ μου δεν εχει"κλεισει".Λετε να κοντοζυγωνει και η δικη μου η σειρα?)?/Εχω την εντυπωση οτι για καποιο λογο μας την"πεφτουνε".....

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 3:57 μ.μ. , ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δ με πείθει ο "πάροχος"
Λέει στον Αστεροειδή, τα ίδια πο και σε μένα είπε:
Διαγνωστική σελίδα για το aspastosblogspotcom.blogspot.com/
Ποια είναι η παρούσα κατάσταση για το aspastosblogspotcom.blogspot.com/;
Η διεύθυνση έχει καταχωρηθεί σαν ύποπτη - η επίσκεψη σε αυτή την διεύθυνση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον υπολογιστή σας.
Μέρος αυτής της διεύθυνσης έχει καταχωρηθεί για ύποπτη ενέργεια 1 φορά στις τελευταίες 90 ημέρες.

Τι συνέβη όταν το Google επισκέφτηκε αυτή τη διεύθυνση;
Από τις 19 σελίδες ου ελέγξαμε τις τελευταίες 90 ημέρες, σε 3 σελίδες βρήκαμε ότι υπήρχε επικίνδυνο λογισμικό που είχε φορτωθεί και εγκατασταθεί χωρίς την άδεια του χρήστη. Την τελευταία φορά που το Google επισκέφτηκε αυτή τη διεύθυνση ήταν στις 29/06/08 και την τελευταία φορά που βρέθηκε ύποπτο περιεχόμενο ήταν η 28/06/08.
Το επικίνδυνο λογισμικό περιλαμβάνει 3 trolans. Η μόλυνση είχε αποτέλεσμα κατά μέσον όρο σε 2 επεξεργασίες στην μηχανή που στόχευε.
Το επικίνδυνο λογισμικό έχει εγκατασταθεί σε 4 domains συμπεριλαμβάνοντας neiron2008.com, 1-2times.com, yellas.gr.
3 domains εμφανίζονται να εργάζονται σαν ενδιάμεσοι για την διασπορά malware (προβληματικού λογισμικού) σε επισκέπτες αυτής της διεύθυνσης, συμπεριλαμβάνοντας yellas.gr, trafagon.cn, countermediagroup.com
Αυτή η διεύθυνση έχει γίνει πρόξενος διασποράς του malware; Τις τελευταίες 90 ημέρες το aspastosblogspotcom.blogspot.com/ δεν φαίνεται να έχει λειτουργήσει σαν ενδιάμεσος για την μόλυνση άλλων διευθύνσεων.
Αυτή η διεύθυνση έχει φιλοξενήσει malware;
Όχι δεν έχει τις τελευταίες 90 ημέρες.
Πως συνέβη αυτό;
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τρίτοι μπορούν να προσθέσουν βλαβερούς κώδικες σε νόμιμες διευθύνσεις, οι οποίοι μας αναγκάζουν να βάλουμε το προειδοποιητικό μήνυμα.
Επόμενα βήματα:
Να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα Return to the previous page.
Εάν είσαστε ο δικαιούχος της διεύθυνσης, μπορείτε να ζητήσετε ένα έλεγχο της διεύθυνσης σας χρησιμοποιώντας το Google Webmaster Tools. Επιπλέον πληροφορίες για τη διαδικασία ελέγχου θα βρείτε στο Google's Webmaster Help Center"

Την ίδια μέρα το πάθαμε όλοι;
Ο Αστεροειδής δεν είχε Yellas.gr...

Βγήκε μήπως Ο πάροχος να ανακαλέσει ή θα συνεχίσει να κλείνει blogs;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 4:52 μ.μ. , kwstask είπε...

Καλησπερα.Θα συμφωνησω με την φυρδην-μυγδιν.Και εγω εχω γελλας στο μπλογκ μου και το μπλογκ μου προς το παρον δεν εχει"κλεισει".Κατι αλλο συμβαινει αλλα δεν το λενε!Κατι κρυβετε πισω απο το ολο θεμα!Ισως θελουν να μας τρομοκρατησουν για να σταματησουμε να καυτηριαζουμε προσωπα της εκαστοτε επικαιροτητας(οπως περυσι καναμε με τον Πολυδωρα).Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ!

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 5:56 μ.μ. , Cookie είπε...

Βρε παιδιά,

Ας επικρατήσει για λίγο η λογική, επειδή όλα ταιριάζουν πλέον - το σάιτ της Yellas που έκλεισε, οι προειδοποιήσεις των antivirus διαφόρων blogger όταν επισκέφτονταν τις σελίδες που έκλεισαν, και οι Τρώες εν τέλει που εμφανίστηκαν ξαφνικά στον υπολογιστή μου.

Είναι πρακτική να κλείνουν αμέσως οι "ύποπτες" σελίδες αν κάποιος βρει ιό σ' αυτές, και καλά κάνει, διότι με αυτά τα πράγματα δεν είναι να παίζει κανείς, σαν μ' αυτούς τους Trojan οι χάκερ ξέρουν να κλέβουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως π.χ. τον αριθμό πιστοποιητικών καρτών κι άλλα πολλά.

Αν ήμουν ποτέ αdmin θα έκλεινα οποιοδήποτε ιστολόγιο που το έβρισκε το αntivirus μου ύποπτο, ακόμα και αν ήταν το δικό μου.

Το μόνο που δε μου άρεσε με την πρακτική των admin της Google είναι πως δεν έκλεισαν τα ιστολόγια απλα ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα και να ΠΟΥΝΕ ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ μα λεγανε ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ περι COPYRIGHT ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ.

Όσο για το μπλογκ του Asteroid - πιαστήκατε όλη από μια πληροφορία που την έδωσα εγώ "έτσι όπως θυμόμουν τη σελίδα" και όχι έτσι "οπως ήταν όταν η Google την έκλεισε". Σας είπε ο Asteroid πως δεν έβαλε ποτέ του το widget της Yellas; Ας μην κάνουμε εικασίες τότε.

Ακράδαντα πιστεύω πως δεν πρόκειται περί τρομοκρατιών ή ασύμμετρων απειλών. Η αλήθεια είναι πάντα μπροστά στη μύτη μας μα δεν τη βλέπουμε επειδή δε θέλουμε να τη δούμε επειδή η όλη κατάσταση μας έχει πληγώσει, όλους μας.

Λυπάμαι για τα blogs των φίλων μου και ειδικά της Γλαρένιας την οποία το όλο θέμα την έχει πολύ στεναχωρέσει και αποφάσισε να κλείσει το μπλογκάκι της. Δεν ήταν λάθος κανενός σας παιδιά γιατί μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, ακόμα και στους πιο έμπειρους επειδή έχουν φοβερό μυαλό οι χάκερ.

Αυτό όμως μας έμαθε να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στο τι βάζουμε και τι δε βάζουμε στις σελίδες μας από widgets. Εγώ προσωπικα, που έχω περάσει πάρα πολλά με ιούς, αυτό δεν το γνώριζα.

Ελπίζω παιδιά να μη σας πτοήσει αυτό που έγινε μόνο και μόνο επειδή η Google δεν μπορούσε να δώσει μια σωστή εξήγηση και πως θα σας βλέπω ακόμα για αρκετό καιρό να μπλογκάρετε και να σερφάρετε.

Και το νου σας πάντα.

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 6:02 μ.μ. , Theogr ο κηπουρός είπε...

Είναι παρήγορο να νοιώθεις πως δεν είσαι μόνος. Σας ευχαριστώ. Η Γέλλας υπάρχει αρκετό καιρό στα blog μας. Ξαφνικά “αρρώστησε”. Και άντε να το δεχτώ αυτό. Η δική μου γνώμη είναι πως όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πρώτα επικοινωνείς με τον ιδιοκτήτη του blog και μετά αν δεν πάρει μέτρα του το κλείνεις. Ερωτώ ξανά: Κλείνεις ένα blog μόνο επειδή μπορείς να το κάνεις, για να δείξεις ότι μπορείς να το κάνεις; Το δαμάσκηνο έχει δίκιο κάτι, βρωμάει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Και υπάρχει λύση για να βρεις τον ψύλλο στα άχυρα, τους βάζεις φωτιά!!!

Επικοινώνησα με τους διαχειριστές. Η μόνη απάντηση που πήρα μέχρι τώρα είναι πώς να μπω εγώ μέσα στο blog. Στο δεύτερο email που τους ξαναρωτάω γιατί μου το έκλεισαν και απαιτώ πλέον να μου το ανοίξουν δεν έχω πάρει απάντηση.

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 6:15 μ.μ. , Theogr ο κηπουρός είπε...

->Clockwork Plum το πρόβλημα βρίσκετε ακριβώς εκεί: δεν ενημέρωσαν κανέναν. Είμαι σίγουρος πως αν μας το έλεγαν θα είχαμε πάρει τα μέτρα μας. Kαι δεν ξέρουμε ακόμα πόσα blog έχουν κλείσει ούτε και αν όλοι είχαν Γελλας. Γι αυτό ζητάω στη ανάρτηση να συγκεντρωθούν τα κλεισμένα blog και να δούμε τι γίνεται. Εγώ ακόμα περιμένω απάντηση από τη Google.

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 6:30 μ.μ. , Cookie είπε...

Ναι, ακριβώς αυτό: να ζητήσουμε μια απάντηση από την Google. Και, Theo, κάνεις μόνο ένα λάθος: όταν βρεις ιό, πρέπει να κλείσει αμέσως η σελίδα, για να μη χαθεί χρόνος μέχρι να απαντήσει ο ιδιοκτήτης - και πού ξέρεις αν θα απαντήσει; Μπορεί κάλλιστα να είναι χάκερ και να τον βολέψει ο extra χρόνος. Εγώ επειδή σας ξέρω παιδιά ξέρω πως δεν είστε - αυτοί όμως οι admin δεν το γνωρίζουν.

Αλλά ότι οφείλαν να πουν, οφείλαν να πουν και να σου δώσουν να καταλάβεις ορθά κοφτά που είναι το πρόβλημα.

Το μόνο που δε συμφωνώ με τον kwstask είναι τα περί ασύμμετρων απειλών. Το γεγονός ότι μολύνθηκαν μόνο Έλληνες μπλογκερ οφείλεται απλά στο ότι ήταν Ελληνική η ιστοσελίδα που έσπερνε τους ιούς και έτσι μπορούσαν να κολλήσουν μόνο εκείνοι που την καταλάβαιναν, κι αυτοί ήταν Έλληνες.

Αν σου απαντήσει η Google, Theo, ενημέρωσέ με σε παρακαλώ :)

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 7:25 μ.μ. , ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

-Kwstask, δε σου κρύβω πως ο νους μου πήγε στη νέα πολιτική και τα μέτρα που προσανατολίζονται να λάβουν κατά των bloggers.
΄Ομως γμτ μου... ποτέ δεν πολιτικολόγησα δεν ανήρτησα διαφημιστικά ή καταγγελίες.
Καθαρά προσωπικό ημερολόγιο μιας πολύτεκνης μάνας και τίποτε περισσότερο.
Αλλά και αυτή η αδιαφορη, παγερή και τυποποιημένη αντιμετώπιση ενοχλεί.

- Τώρα, το admin δεν ξέρω τι είναι Δαμασκηνάκι μου.

- Theogr μου.... βάστα με να σε βαστώ...
ν' ανεβούμε το βουνό...

Κάνε κόπυ παίηστ.... παιδί μου και φέρε τις αναρτήσεις σου, όπως σου είπα...
΄Αντε ν σε διαβάω και δε σε γνώριζα η γυναίκα....

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλές

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 9:56 μ.μ. , Cookie είπε...

Γλαρένια,

Ο admin είναι ο "πάροχος" που λέτε εσείς. Εκείνος που έχει μια ιστοσελίδα και είναι υπεύθυνος γι' αυτήν. Είναι το administrator :)

 
On 7 Ιουλίου 2008 στις 10:15 μ.μ. , ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αν κατάλαβα καλά πρόκειται για σκευωρία, δεν κατάλαβα τι είναι αυτά που λες που έχεις και δεν έχει κάποιος άλλος μα πες μου που πρέπει να διαμαρτυρηθούμε ομαδικά για να μας προσέξουν, μήπως αν μαζεύαμε υπογραφες;

 
On 10 Ιουλίου 2008 στις 2:05 μ.μ. , Dr_MAD είπε...

Εγώ έχω στείλει σε 3-4 παιδιά από εδώ γύρω τις ανησυχίες μου. Και στη Γλαρένια, αλλά και στον doctor, το Norton μου έβγαζε notification. Κατι δεν πήγαινε καλά, αλλά είμαι τόσο άσχετος που δε μπορώ να εκφέρω άποψη. Κρίμα ρε παιδιά

Καλή νέα αρχή ;-)

 
On 13 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:44 μ.μ. , FuSmOKer είπε...

Έχω φρικάρει με αυτά που διαβάζω...

Δεν πληρώνει κανείς hosting και ο admin σας (μας) κατεβάζει το μπλογκ όποτε και για όποιο λόγο επιθυμεί.

Επίσης όλα τα third-party components που υπάρχουν σε ένα site δεν είναι παράνομα ΕΦΟΣΟΝ μιλάμε για links και ΕΦΟΣΟΝ το site είναι δικό σου (και πάλι το συζητάμε)

Η google και ο κάθε provider ΕΧΕΙ το ΟΠΙΟΔΗΠΟΤΕ δικαίωμα να σε κάνει ban και για όποιον λόγο γουστάρει.
(terms of use διαβάζει κανείς;;)

Οποιος δεν αποδέχεται, με 50 dollars τον χρόνο παίρνει τεφαρίκι domain (ξεκινούν από 1-2 dollars/μήνα αλλα ότι πληρώνεις παίρνεις)

Αλλά το να κλαίγεστε γι' αυτό προκαλέι άθελα γέλια.

Φιλικά.