Author: Theogr ο κηπουρός
•9/09/2009 11:59:00 μ.μ.

- Το άκουσες, μου είπε μια γνωστή την ώρα που ψώνιζα, ένα αεροπλάνο έπεσε σε ουρανοξύστη στη Αμερική.
- Ναι κάτι πήρε το αυτί μου, πριν κάνα μισάωρο
- Όχι αυτό. έπεσε και δεύτερο
- Έλα τώρα γίνονται αυτά τα πράγματα;
Και όμως αυτά το πράγματα έγιναν.
11 Σεπτεμβρίου 2001. Καρφωμένοι μπροστά στις τηλεοράσεις, βλέπαμε με φρίκη την καταστροφή που προκάλεσε το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αμερικής. Και όσο περνούσε η ώρα οι νεκροί πολλαπλασιάζονταν με τρομακτική ταχύτητα.
3017 ψυχές, πάνω από 20 ακόμα και σήμερα αγνοούμενοι και πολύ περισσότερα το ερωτηματικά που μένουν αναπάντητα.
Ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι;
Υπήρχαν κάποιοι που το ήξεραν άλλα δεν το εμπόδισαν;
Ήταν μια θυσία στον βωμό κάποιας βρώμικης πολίτικης;
Και βέβαια το κακό δεν σταμάτησε εδώ.
11 Μαρτίου 2004 Μαδρίτη 191 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
7 Ιουλίου 2005 Λονδίνο 56 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Το αφιέρωμα αυτό γίνεται γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε την φρίκη που φέρνουν μαζί τους τέτοιες πολιτικές Μπορεί ο επόμενος στόχος να είμαι εγώ, εσύ κάποιος δικός σου. Ας προσέξουμε σήμερα για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο. Και όχι δεν συμφωνώ πως η βία αντιμετωπίζεται με βία. Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και με ειρηνικά μέσα.
Το τραγούδι που ακούγεται είναι το Only time της Enya και έχει ταυτιστεί με την 11η Σεπτεμβρίου.









To χρονικό των επιθέσεων



  • Η πτήση 11 της American Airlines, ένα Boeing 767-223, συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 8:46:30 π.μ. τοπική ώρα (15:46:30 ώρα Ελλάδας).



  • Η πτήση 175 της United Airlines, ένα Boeing 767-222, συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02:59 π.μ. τοπική ώρα (16:02:59 ώρα Ελλάδας), γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, που μόλις είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.



  • Η πτήση 77 της American Airlines, ένα Boeing 757-223, πέφτει στο Πεντάγωνο της Αμερικής, στις 9:37:46 π.μ. τοπική ώρα (16:37:46 ώρα Ελλάδας).



  • O Νότιος Πύργος καταρρέει στις 9:59 π.μ (16:59 ώρα Ελλάδας).



  • Η πτήση 93 της United Airlines, ένα Boeing 757-222, συντρίβεται σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια στις 10:03:11 π.μ. τοπική ώρα (17:03:11 ώρα Ελλάδας). Όπως ανακοινώθηκε αργότερα, η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η αποτυχία των αεροπειρατών να φθάσει το αεροπλάνο στο στόχο του θεωρείται πως οφείλεται στους επιβάτες της πτήσης που προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.



  • Ο Βόρειος Πύργος καταρρέει στις 10:28 π.μ. (17:28 ώρα Ελλάδας)
This entry was posted on 9/09/2009 11:59:00 μ.μ. and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

17 Nεα λουλουδάκια:

On 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:59 π.μ. , Artanis είπε...

Όντως, η καταστροφή σε ζωντανή σύνδεση...Και μετά την επίθεση, η αληθινή σφαγή, με θύτες τους Αμερικανούς και θύματα εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους...
Σε φιλώ...

 
On 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:01 π.μ. , DaisyCrazy είπε...

Κηπουρέ μου δυστυχώς πέρα από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα χάσαμε κι εμείς εν αγνοία μας βέβαια, πολλές από τις ελευθερίες μας. Πόσα και πόσα δεν έγιναν από τότε με τη καραμέλα της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στο στόμα, ώστε να κερδηθεί η συναίνεση μας σε πράγματα παράλογα ως τότε; Πόσες ελευθερίες παραδώσαμε σιωπηλά, σε άτομα και κυβερνήσεις που δήθεν θέλουν το καλό μας;

Σίγουρα όλοι μας θρηνούμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που χάθηκαν τότε αλλά και για άλλους τόσους, που χάθηκαν από τότε στους διάφορους πολέμους που έγιναν κι εξακολουθούν να γίνονται με αφορμή τα γεγονότα αυτά. Πόσες ψυχές πρέπει να κατατεθούν στο βωμό του κέρδους των βιομηχανιών όπλων; Είναι φρικτό από όποια πλευρά κι να το δει κανείς: αυτό που έγινε κι ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε.

 
On 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:58 π.μ. , mia maria είπε...

Τι μέρα ήτανε και κείνη! Παγωμένοι μπροστά στην τηλεόραση και αυτή και τις επόμενες μέρες! Το θέμα είναι ότι τα πάντα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο από τότε!

 
On 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:26 π.μ. , Vassilis είπε...

Εκείνη την ημέρα θυμάμαι ότι ήμουν στο γραφείο και ξαφνικά ένας συνάδελφος φώναξε : "Όχι ρε π..., χτύπησαν τους πύργους!" Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει.
Νωρίς το απόγευμα την ίδια ημέρα είμαστε με την Άσπα στο αυτοκίνητο και ανεβαίναμε την Κηφισίας.
Η κίνηση ήταν απίστευτη και παρόλο τα χιλιάδες χιλιόμετρα που μας χώριζαν από τη Νέα Υόρκη, το σοκ και ίσως ο τρόμος ήταν αποτυπωμένος στους επιβάτες που βλέπαμε στα διπλανά αυτοκίνητα.
Το σχόλιο από το σταθμό που ακούγαμε ήταν : "είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα είναι διαφορετικός από εδώ και πέρα".
Κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν σαν αύριο. Ντροπή (το λιγότερο) όμως και για όσους "πάτησαν" επάνω στο χαμό τους για να περάσουν τις μετέπειτα (προσχεδιασμένες ;) πολιτικές τους.

 
On 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:14 μ.μ. , Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την Dorothea μέχρι την τελευταία τελεία.
Άγριος τρόπος, απάνθρωπη τακτική με σκοπό τον έλεγχο των μαζών και την συγκέντρωση κάθε μορφής δύναμης στους ήδη ισχυρούς.
Κάποια γεγονότα πρέπει να τα θυμόμαστε για περισσότερους λόγους απ' αυτούς που είναι προφανείς.

Την καλημέρα μου :)

 
On 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:07 μ.μ. , BUTTERFLY είπε...

Τα σεναρια για το ποιος τελικα ευθυνεται για αυτο το μακελειο ειναι φρικιαστικα!

Μια φιλη μου που μενει εκει, δουλευε εκεινες τις ημερες στο Δημαρχειο, εκει οπου ενημερωνονταν οι συγγενεις για το αν βρεθηκαν οι δικοι τους, αν ζουν, αν πεθαναν! Μου το περιγραφει σαν τη χειροτερη εμπειρια της ζωης της. Μαλιστα, εκεινη την ημερα πηγαινε στους Πυργους και η ιδια για καποια δουλεια και καθυστερησε κανενα μισαωρο στο δρομο, στην κινηση...αλλιως μπορει να ηταν κι η ιδια νεκρη!

Ειναι τραγικο πως εχει καταντησει τοσο ασημαντη η ζωη, καθε ζωη!

Να εισαι καλα Κηπουρε που μας το ξαναθυμισες! Οπως λεει κι η Ανεμοδουρα, αξιζει να το θυμομαστε για πολλους πολλους λογους!

 
On 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:56 μ.μ. , dyosmaraki είπε...

Τα είπε όλα η dorothea. Από τότε εκτός από όσους πέθαναν άδικα άρχισαν σιγά σιγά να καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αξίζει όμως να θυμόμαστε αυτή την ημέρα για πολλούς λόγους

 
On 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:37 π.μ. , Σταυρούλα είπε...

Κηπουρέ μου τι μέρα κι αυτή!
Δεν φτάνει που σκότωσαν τόσους ανθρώπους χρησιμοποίησαν και το θάνατό τους για να επιβάλουν περιορισμούς στις ελευθερίες των λαών!
Τα έχει γράψει ήδη αναλυτικά η Dorothea πιο πάνω.

 
On 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:32 μ.μ. , Καραβάκι είπε...

Τη μέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία.Κατέβηκα να πιάσω δουλειά στην reception και είδα κόσμο μαζεμένο μπροστά στην τηλεόραση.Όλοι αποσβωλομένοι.Σοκαρισμένοι... Να θυμόμαστε... Καλό σαββατοκύριακο Τεό!

 
On 13 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:08 π.μ. , τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Πόσο "μαθαίνουμε" άραγε, από τέτοια παθήματα...?

Καλημέρα!

 
On 13 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:35 π.μ. , KitsosMitsos είπε...

Εξαιτίας εκείνης της μέρας άλλαξαν πάρα πολλά...

 
On 13 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:22 μ.μ. , fractal είπε...

Κηπουρέ είπα ας ξαναπεράσω απο τον κήπο σου να μυρίσω κανένα άνθος... Μύριζε μπαρούτι και έφυγα...

 
On 14 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:22 μ.μ. , Eleni Dafnidi είπε...

Την θυμάμαι εκείνη τη μέρα.
Όλη η γειτονιά είχε μαζευτεί στο σπίτι μου και παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις από την tv. Ήταν τόσο παράδοξο που δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως γινόταν στ' αλήθεια.

 
On 14 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:34 μ.μ. , milch-käfer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
On 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:54 μ.μ. , ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Καλό χειμώνααα!...

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vloutis.wordpress.com
twiter.com/kostasvloutis

 
On 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:11 μ.μ. , JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ.

ΑΠΟΨΕ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ.ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΔΙΠΛΑ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

 
On 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:30 π.μ. , Theogr ο κηπουρός είπε...

Δεν υπάρχει κάτι να προσθέσω σε αυτά που γράφετε. Νεκροί στο άνομα της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της.... Καλό θα είναι να τα θυμόμαστε αυτά. Σαφώς και άλλαξαν πολλά από τότε, για αυτό έγινε και ότι έγινε. Και ’μείς; Θεατές, χειροκροτητές; Τι κάνουμε για να βγούμε από αυτή την παγίδα που σφίγγει τριγύρω μας και μας πνίγει; Να είστε όλοι καλά και να έχουμε ένα καλό χειμώνα, όσο γίνεται δηλ.