Author: Theogr ο κηπουρός
•8/31/2008 12:34:00 μ.μ.
Ολοκληρώνετε σιγά-σιγά η επιστροφή όσων είχαν φύγει για διακοπές. Θέλω να σας ευχηθώ από καρδιάς έναν καλό μήνα και καλή εβδομάδα. Και ακόμα να έχουμε ένα καλό και ήρεμο φθινόπωρο. Αρχίζει μια δύσκολη περίοδος προσαρμογής, αρχίζουν τα σχολεία, άλλα αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Καλή υγεία σε όλους και να είμαστε εδώ να τα λέμε.













Σηκώθηκε όρθιος και ανακλαδίστηκε. Η ματιά του ταξίδεψε από την παραλία στα καταπράσινα βουνά. Προχώρησε το ηλιοκαμένο του κορμί και έβαλε αντηλιά το χέρι του. Ηταν η ώρα του να φύγει, το ήξερε, άλλα δεν τον ένοιαζε. Είδε τον αδελφό του που πλησίαζε και χαμογέλασε. Είδε τα πρώτα σύννεφα να στεφανώνουν πέρα στον ορίζοντα την ψηλή βουνοκορφή και ένοιωσε στα ρουθούνια του μια υποψία βροχής. Πόσα πράγματα έπαιρνε πάλι μαζί του. Κοίταξε στο σούρουπο το ζευγάρι που γνωρίστηκε πριν λίγο καιρό να ανταλλάσουν το τελευταίο τους φιλί και το παλληκάρι να τις σκουπίζει τα μάτια. Άραγε όταν θα ερχόταν ξανά του χρόνου θα τους ξανάβλεπε; Οι στέρνοι παραθεριστές μάζευαν ήδη τα πράγματα τους. Σκούπισε τις τελευταίες σταγόνες αρμύρες από πάνω του, ανάσανε βαθειά τον δροσερό αέρα του βουνού, είχε νυχτώσει για τα καλά. Χαμογέλασε αχνά στον αδελφό του και εκείνος του το ανταπόδωσε.
-Τέλειωσε και φετος ,του είπε εκείνος.
- Ναι τέλειωσε του απάντησε, άπλωσε το χέρι του και του έβγαλε το πρώτο σκουρόχρωμα φύλο από τα μαλλιά του.
Κοίταξαν το ζευγαράκι που έφευγε αγκαλιασμένο
- Ίσως του χρόνου...... είπε ο νεοφερμένος
- Ίσως.... άρχισε να απομακρύνεται σιγά-σιγά και στράφηκε για τελευταία φορά στον αδελφό του. -Καλώς ήρθες αδελφέ Φθινόπωρο του είπε και καθώς συνέχισε την πορεία του τον άκουσε να του απαντάει
- Αντίο Καλοκαίρι.












Author: Theogr ο κηπουρός
•8/27/2008 05:47:00 π.μ.








Αυτά είναι μερικά από αυτά που προσφέρω στους καλεσμένους μου και
σαν καλός οικοδεσπότης μετά το γλυκό σερβίρω πάντα
φρούτα.





Όπως καταλάβατε με έπιασε το μαγειρικό μου.

Author: Theogr ο κηπουρός
•8/25/2008 05:55:00 π.μ.
Άντε για να σας γλυκάνω την επιστροφή. Καλή εβδομάδα.


Και αυτό για να σας κάνει την blogoζωή σας πιο εύκολη.
Author: Theogr ο κηπουρός
•8/24/2008 09:41:00 μ.μ.
Αυτό που βλέπετε είναι ένας στύλος που έχει κρεμασμέ νες χάρτινες σακούλες, στις όποιες οι ιδιόκτητες σκύλων μαζεύουν τις ακαθαρισίες από τα ζωάκια τους. Χώρα: Πράγα, τόπος: κεντρική πλατεία. Α ναι και από τις 4 χώρες που πέρασα- Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία - δεν είδα ούτε ένα- αριθμός 1- ζώο να κυκλοφορεί αδέσποτο η χωρίς λουρί !!! Και στα δικά μας.

Σας εύχομαι καλή εβδομάδα και όσοι γυρίσατε περάστε να μας πείτε ένα γεια. Να ‘στε καλά και κόκκινα τριαντάφυλλα από μένα.

Υ.Γ Έχω και κάτι απο τα ταξίδια μου εδώ.

Author: Theogr ο κηπουρός
•8/17/2008 07:36:00 μ.μ.
Μόλις τέλειωσα την αποθήκευση κάποιον αναρτήσεων και με μεγάλη μου λύπη διέγραψα τον πρώτο μου Κήπο. (Ακόμα περιμένω απάντηση από την google)
Author: Theogr ο κηπουρός
•8/17/2008 07:22:00 μ.μ.

Get Your Halloween Countdown
Author: Theogr ο κηπουρός
•8/13/2008 09:33:00 π.μ.
Τους γνώρισα όταν πριν απο κάποια χρόνια ήρθα στο χωριό να γνωρίσω τα πεθερικά μου. Αγνοί άνθρωποι της υπαίθρου, με κείνη την χωριάτικη πονηριά και την περίεργη λογική την δική τους. Έμφυτη η περιέργεια και η τάση για κουτσομπολιό στην αρχή με ενοχλούσε ύστερα το αποδέχτηκα. Μην προσπαθείς να αλλάξεις τους ανθρώπους δέξου τους όπως είναι και αν κάτι σε ενοχλεί πες το η, μην κάνεις παρέα μαζί τους μου είχε πει ένας σοφός γέροντας κάποτε. Είπα να μοιραστώ κάποιες ιστορίες τους μαζί σας, όποτε μαθαίνω για αυτούς, που μάλλον θα σας διασκεδάσουν.
Την πρώτη φορά που λοιπόν που συναντήσαμε την θιά και η γυναίκα μου τις είπε πως αρραβωνιάστηκε εκείνη ρώτησε στα ίσα και μπροστά μου ¨Είναι καλό το παλληκάρι που θα πάρεις;¨ Χρόνια αργότερα την συνάντησα , είχε μάθει ότι είχε γεννήσει η γυναίκα μου, και με ρώτησε ¨και τι έκανε παιδί η κορίτσι;¨
Ναι ξέρω αυτές oι δυο εκφράσεις είναι κλασσικές στην ελληνική ύπαιθρο ακόμα και σήμερα τότε όμως ένα παιδί της πόλις σαν και μένα με έφερναν σε αμηχανία.

Τον μπάρμπα Τάσο τον βρήκα απρόσμενα τις προάλλες σε ένα βιβλιοπωλείο. Από περιέργεια μπήκα να δω τι ήθελε αυτός ο άνθρωπος εκεί – αν και σε αντίθεση με αρκετούς συγχωριανούς του ξέρει να γράφει και να διαβάζει. Ήθελε να αγοράσει έναν χάρτη για να τον κάνει δωρο. Ο πωλητής του έδειξε έναν που πραγματικά ήταν πολύ καλός . ¨ Έχει όλα τα χωριά της περιοχής¨ του είπε. Άστραψε ο μπάρμπας ¨ Ώρε εμένα πας να γελάσεις; Εδώ¨ συνέχισε δείχνοντας ένα κενό σημείο πάνω απ ο το χωριό του ¨υπάρχει ένα χωριό (5 καλύβες στην πραγματικότητα) που το λένε αργά πάγος!!!¨ Είπε και αποχώρησε περήφανα αφήνοντας άναυδο τον υπάλληλο και μένα σκασμένο στα γέλια.
Author: Theogr ο κηπουρός
•8/11/2008 07:26:00 μ.μ.
Να πω ότι μου’ λειψε το blog ψέματα θα’ ναι. Δεν προλάβαινα εξάλλου. Μόλις όμως βρήκα Η/Υ έπρεπε να δω τι γίνεται. Ένα ευχαριστώ σε όλους όσους πέρασαν. Μέχρι σήμερα πέρασα όμορφα, κολύμπησα στον Αχελώο, πέρασα από τα Άγραφα και τώρα έως την Κυριακή θα είμαι Τρίκαλα. Γεμίζω μπαταρίες για ένα χειμώνα που προβλέπεται δύσκολος από κάθε πλευρά.Να περνάτε καλά και θα τα πούμε σύντομα.
Author: Theogr ο κηπουρός
•8/02/2008 07:32:00 π.μ.

Έφτιαξα έναν κήπο που ξεκινάει από τα ριζά του βουνού και φτάνει ως την θάλασσα. Εδώ με επισκέπτονται πολλοί φίλοι και περνάμε μαζί λίγες στιγμές ξεκούρασης κάνοντας πράγματα που μας αρέσουν. Αρκετοί ήρθαν από τον παλιό μου κήπο, υπάρχουν όμως και πολλοί καινούργιοι φίλοι. Μαζί άλλες φορές συζητάμε άλλες φορές ζωγραφίζουμε και άλλες μαγειρεύουμε. Θα τους βρείτε παντού, στον κήπο στη θάλασσα άλλα και στο μικρό σπιτάκι που έχω για αυτό τον σκοπό. Περάστε να τους γνωρίσετε, θα χαρούν πολύ.

Στο σαλόνι κουτσομπολεύουν, συζητάνε, διαμαρτύρονται

Αλίκη Αστεράκι.. Κοίτα μαμά! Χωρίς αυτιά! ......μικρό ψάρι νικος Ο Θεός είναι γυναίκα πράσινη κλωστή δεμένη... Στη Χώρα της Λήθης τo τέρας της «αμάθειας» *Aspa Online eirini irlandos kwstask lena_zip manolito mprizas pitsirikos sofiascomments spy *Talk4Everything THEOULINI vasikos metoxos YO!Reeka's Place , *johnNY GR


Μαγειρεύουν για σας και πολύ καλά μάλιστα.

Αχτίδα Γιά χορτοφάγους Γιαγιά Νίτσα Δειπνοσοφίσματα Είναι μιάμ η....... Η Κουζίνα Της Μαμάς Ηλίας Μαμαλάκης Ιστομαγειρέματα Μελένια Νοστιμότατο !! Της Άννας Της Ήβης ψαρότοπος aromacooking Cakelaw Cookthebook Gourme4u Greek Food Hungry For Life icookgreek Kalofagas kittie Light συνταγές Nina's Kitchen Nosy-Νοστιμιές Rodolfo

Επέλεξαν το Μπαλκόνι για θέα

Ανασαιμιά ΑΠΟΥΡΩ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ *Στου Ονείρου το μπαλκόνι... heart n soul *mama Dalton

Προτιμούν το αίθριο

βιολιστης στη στεγη, Κόκκινη ομπρέλα *Κώστας Βλουτής Cine-parmenh Skula Dr. Aparadektos, kaltsovrako

Έχουμε παιδιά στη βιβλιοθήκη που διαβάζουν και διαβάζονται πολύ.

alx599 Eleni Dafnidi christos michaelides Λένα Μαντά Μαρία Τζιρίτα ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ,

Στο παιδικό ακούνε παραμύθια και παίζουν τα παιδιά με
Παραμυθάς Αστροπελέκι *gekoudi

Στο Studio + Atelier ζωγραφίζουν ακούγοντας μουσική
ΒΟΛΤΑ ΣΤ΄ ΟΝΕΙΡΟ Σιδεράς Χαμηλές πτήσεις faraona Secrets and Shadows thalassa Κάτω από το κιόσκι Synαισθήσεις, zerolines,

Κάτσανε στο κήπο και τα λένε
Κουκουβαγια *παπαρουνα πεταλούδα patatoula, Χελωνοκουβεντα Gkastro
*karaflokotsifas *kokkinompaloni neni
manitari
skouliki

Στη παραλία με θέα τη θάλασσα

άσπρα κοχύλια γλαρένια (φύρδην - μύγδην)

Author: Theogr ο κηπουρός
•8/01/2008 11:56:00 π.μ.
Εύχομαι αυτός ο μήνας να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, με λιγότερη καμένη Ελλάδα, λιγότερους νεκρούς από εργατικά και τροχαία και γενικότερα να γίνει η ζωή μας ευκολότερη και ομορφότερη.
Είπα να υποδεχτώ τον Αύγουστο με ένα αισιόδοξο χαμόγελο και μιας και αρχίζουν οι Ολυμπιακοί δείτε το βιντεάκι και να περάσετε ένα καλό υπόλοιπο καλοκαιριού




Και βέβαια, ότι και αν έχει γίνει, να θυμόμαστε τους ανθρώπους που μας έκαναν να αισθανθούμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.