Author: Theogr ο κηπουρός
•10/25/2009 05:24:00 μ.μ.
Αγαπητοί φίλοι του κυρίου κηπουρού.
Με λένε Γιαννάκη και καταρχάς ευχαριστώ των κύριο κηπουρό που μου δίνει τον χώρο του για να σας ρωτήσω κάποια πράγματα, γιατί είμαι μικρός, έχω πολλές απορίες, άλλα δεν παίρνω απαντήσεις. Όπως τότε που ρώτησα την θεία μου την Δήμητρα αν έχει καράβια.
-Πως σου ήρθε αυτό αγόρι μου, με ρώτησε.
-Επειδή άκουσα να λένε πως η Μιμή σέρνει καράβια. Πως τα σέρνεις τα καράβια;
Ο μπαμπάς έπαθε κάτι εκείνη την στιγμή και η γιαγιά είπε ότι θα του ερχόταν κόλπος, άλλα αυτό θα σας το ρωτήσω μιά άλλη φορά.
Αυτό που θα ήθελα να μου εξηγήσετε, είναι τι κακό έγραψα στην έκθεση μου και κάλεσαν τον μπαμπά στο σχολείο. Και όταν εκείνος γύρισε έβαλε τις φωνές στον παππού μου λέγοντας του ¨ θα μου τον κάνεις κομμουνιστή¨ και άλλα τέτοια που δεν κατάλαβα. Διαβάστε ένα μέρος από την έκθεση μου και πέστε μου ειλικρινά τι ήταν αυτό που δεν έπρεπε να γράψω.




Η επέτειος του ΟΧΙ



«Σταθήκαμε πάλι με τις ώρες μπροστά σε εκείνο το μνημείο, περιμένοντας τους επισήμους να τελειώσουν τους λόγους τους. Μίλησαν ώρα πολύ για πράγματα που δεν καταλάβαινα, όπως η πολιτική αλλαγή στην χώρα μας, για το έργο της δημοτικής αρχής, ρώτησα και την κυρία μου αλλά φαίνεται και εκείνη δεν καταλάβαινε γιατί μου είπε να μην μιλάω και θα τα πούμε στο σχολείο.
Αλλά ούτε στο σχολείο ήξερε να μας εξηγήσει τι έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι μπροστά στο μικρόφωνο. Μας είπε μόνο για ένα καλό κύριο που τον έλεγαν Μεταξά και είπε στους Ιταλούς πως δεν θα τους αφήσει να `κατακτήσουν την Ελλάδα. Πως οι Έλληνες πολέμησαν γενναία και πόσο τους βοήθησαν οι γυναίκες της Ηπείρου.
Εμένα όμως ο παππούς μου έχει πει και άλλα πράγματα. Πως το όχι το είπε ο λαός με την θυσία του. Μου έχει πει για το Δίστομο, τον Κάνδανο, το Αιγάλεω, τον Χορτιάτη, την Δράμα, τα Καλάβρυτα και το Κομμένο. Για το ολοκαύτωμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για το πώς ξεχώριζαν του ανθρώπους φορώντας τους σήματα. Και πως αν η οι Γερμανοί δεν καθυστερούσαν για να μας κατακτήσουν δεν θα τους προλάβαινε ο χειμώνας στη Ρωσία και τώρα θα είχαν κυρίευση όλο τον κόσμο.
......................................................................................................................
Εγώ , όταν μεγαλώσω θα μιλάω στα παιδιά μου για όλα αυτά τα πράγματα. Γιατί όπως λέει ο παππούς αν δεν μάθουμε την αληθινή ιστορία, θα κάνουμε τα ίδια στο μέλλον.
Εσείς τι θα κάνετε; »


Για την αντιγραφή.







Υ.Γ. Ξέρω πως έχω αρκετά link σε αυτό το post. Ρίξτε τους μια ματιά αξίζουν τον κόπο. Και δείξτε τα και στα παιδιά σας. Να είστε καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας.

U P D A T E
Ανακάλυψα πως τα link δουλεύουν προς το παρόν μόνο με Mozilla. Αν έχετε καμιά ιδέα γιατί, μου το λέτε και μένα.









Author: Theogr ο κηπουρός
•10/24/2009 12:07:00 π.μ.
Για να μην σας πιάσουνε στον ύπνο θυμηθείτε πως την Κυριακή θα βάλουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω.
Με ένα κλικ θα δείτε την ώρα σε αρκετές μεγάλες πόλεις, εδώ θα βρείτε τον λόγο που αλλάζουμε την ώρα και τέλος εδώ θα δείτε ποιες χώρες χρησιμοποιούν το θερινό ωράριο.
Με γαλάζιο χρώμα οι χώρες και περιοχές που ακολουθούν το σύστημα της θερινής ώρας, με πορτοκαλί αυτές που το ακολουθούσαν παλιότερα και κόκκινο αυτές που δεν το ακολούθησαν ποτέ.
Για όσους δεν τα πάνε καλά με την μνήμη τους, ας θυμούνται ότι αλλάζουμε την ώρα "προς το καλοκαίρι" δηλ. την άνοιξη μπροστά και το φθινόπωρο πίσω.
Να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο. Φιλικά

Author: Theogr ο κηπουρός
•10/18/2009 11:10:00 μ.μ.


Ένα μικρό ταξίδι στην Τήνο, μια μικρή ιωσούλα, συν κάποιες δουλειές που έπρεπε να κάνω με κράτησαν μακριά από τα blog. Συγγνώμη που δεν απαντώ ξεχωριστά στα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση.

Θα σας πω από εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στην καμπάνια που κάνουμε μαζί με την Χριστίνα για τον καρκίνο του μαστού. Το συγκεκριμένο θέμα δεν σταματήσει θα τρέχει όλο το χρόνο επομένως όποτε και να στείλετε συμμετοχές θα της ανεβάζουμε. Για την φίλη που πρότεινε μερικά link και εγώ και η Χριστίνα έχουμε βάλει.

Η διάθεση δεν είναι ιδιαιτέρα καλή. Μπορεί να φταίει και ο καιρός, αν και μου αρέσει η βροχή. Να έχετε μια καλή εβδομάδα και να προσέχετε τον εαυτό σας.

Φιλικά
Author: Theogr ο κηπουρός
•10/08/2009 06:19:00 π.μ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που γκρινιάζουμε για την νέα γενιά, πόσο αδιάφορη είναι, χωρίς ενδιαφέροντα κλπ. Και δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο μας διαψεύδουν.
Την γνώρισα στα blog πριν από κάνα χρόνο περίπου και μου έκανε εντύπωση πόσο συγκροτημένη ηταν και κυρίως το ενδιαφέρον της για τους συνανθρώπους της. Αυτό άλλωστε την έκανε να επιλέξει για σπουδές τον τομέα της λογοθεραπείας.
Η Χριστίνα πέτυχε τον στόχο της και σήμερα είναι φοιτήτρια στο τμήμα λογοθεραπείας στα Ιωάννινα. Της εύχομαι κάθε επιτυχία άλλα δεν είναι αυτός ο λόγος για την σημερινή ανάρτηση.
Είχε κάνει πέρσι μια κίνηση που εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε και με συγκίνησε. Άνοιξε ένα blog και ζήτησε να της στείλουμε κάτι ροζ για να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο την συμμετοχή μας σε ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες : Τον καρκίνο του μαστού.
Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στη συγκεκριμένη ασθένεια και επειδή η Χριστίνα δεν έχει πρόσβαση αυτό τον καιρό σε Η/Υ μου έκανε την τιμή να συνεργαστεί μαζί μου. Έτσι όποιος θέλει να στείλει κάτι ροζ ας το κάνει σε αυτή την διεύθυνση.

kipourosgr@gmail.com

Θεωρώ ότι οι 20 περσινές συμμετοχές είναι λίγες για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Εδώ θα βρείτε το blog της Χριστίνας και αν κάποιος θέλει να βάλει το banner αυτός είναι ο κωδικός του, όπου βλέπετε ( βάζετε < και αντί ) βάζετε > . Αν δεν τα καταφέρετε σας το στέλνω με email.

(a href="http://xristinagewrgallhdeitetikataferame.blogspot.com/" target="_blank")(img border="0" alt="Photobucket" src="http://i998.photobucket.com/albums/af101/kipourosgr/breast-cancer-awareness-ribbon-1.gif"/)(/a)
Και επειδή δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση περιμένω και αντρικές συμμετοχές.
Να ήσαστε καλά, να προσέχετε τον εαυτό σας και να θυμάστε η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Δ Ι Ε Υ Κ Ρ Ι Ν Η Σ Η
Όταν έγραφα κάτι ροζ εννοούσα κάτι που να έχει σχέση με τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και να είναι ροζ. Μπείτε στο blog της Χριστίνας και θα καταλάβετε. Επίσης όταν στέλνετε κάτι, στείλτε μαζί και την διεύθυνση του blog σας για να ξέρουμε από πού είναι. Σας ευχαριστούμε.

Author: Theogr ο κηπουρός
•10/04/2009 09:49:00 μ.μ.


Άσπρος καπνός βγήκε από την capella sixtina της πλατείας Συντάγματος. Επιτέλους,έχουμε πρωθυπουργό. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε απαίτησε






και μόλις εκείνος βγήκε, συγκινημένο αναφώνησε




ο νέος μας εθνόρχης σε μια παγκόσμια αποκλειστική δήλωση στον κηπουρό είπε σχετικά με την εκλογή του





ενώ όταν ρωτήθηκε για την πολιτική που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια ηταν σαφής







Το μόνο που μπορώ να πω εγώ πλέον είναι







Δηλ. Βοήθεια μας.






Και όχι δεν πρόκειται για πολιτική τοποθέτηση, χιούμορ κάνω.